banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Zpravodajství

Májové výstřely na střelnici Kluky

Májové výstřely na střelnici Kluky

Májové výstřely se ozývaly v sobotu 9. května od ranních hodin ze všech stran.

Bylo to však na Střelnici Kluky a Okresní myslivecký spolek zde pořádal Okresní přebor v brokové střelbě na olympijské baterii.

Nejlepším střelcem a přeborníkem okresu Kutná Hora se stal Jan Šrámek. Stříbrnou sošku si odnášel František Kysela a bronzovou bral Bohumil Kvasnička.

Nutno dodat, že se jednalo o otevřený závod a zdatnými soupeři byli i „přespolní“ Karel Polák a Richard Skala.

Pro zpestření dne proběhla na kulovém střelišti soutěž jednotnou střelou z brokovnice na pohyblivý terč „Kňour na průseku“. Zde se ukázali jako zdatní střelci a stupně vítězů obsadili Bohumil Zahradník, František Barták a Jan Šrámek.

 

A hned v neděli ráno 10. května obsadili střeliště účastníci malorážkového trojboje „Čáslavské práče“, závodu určeného i pro ty, kteří nejsou držiteli zbrojních průkazů. Jako nejlepším se ukázal Pavel Jeřábek, na druhém místě Pavel Červenka a třetí Jindřich Slavíček.

V záplavě akcí konaných k oslavám vítězství se však na střelnici nesešla taková účast, jakou jsme očekávali. I tak, doufám, byli všichni spokojeni nejen s cenami a krásným počasím. Další střelecké akce a fota naleznete na www.strelnicekluky.webnode.cz                                                                 

banner right