banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Zpravodajství

Jarní Floria nabídne expozice květin i vybavení pro dům a zahradu

Jarní Floria nabídne expozice květin i vybavení pro dům a zahradu

Kroměříž 27. dubna (ČTK) - Kroměřížské výstaviště Floria bude od 1. do 9. května hostit jarní etapu letošního 39. ročníku stejnojmenných zahrádkářských výstav.

Bude lákat na květinovou expozici nazvanou Májová výstava, lidé si tradičně budou moci koupit rostliny od skalniček až po vzrostlé stromy. ČTK to řekla mluvčí výstaviště Adéla Nováková.

Vystavovatelé z celé země představí široký sortiment zahradních rostlin okrasných a užitkových a také poradí, jak je pěstovat. Chybět tradičně nebudou zeleninové přísady, různé druhy skalniček, trvalek a bylin, které doplní okrasné dřeviny i ovocné stromky osvědčených i nových odrůd. Prodejci budou nabízet také chovatelské a zahradnické potřeby, zahradní keramiku, skleníky, pergoly a zahradní nábytek.

Hlavní květinová expozice Májová výstava nabídne v pavilonu A tisíce kusů narcisů, tulipánů, hyacintů, muškátů či petúnií. "Zamilovanou atmosféru doplní kromě veršů Máchova Máje také aranže řezaných květin od lilií přes kaly až po anturie či amarylisy," uvedla Nováková. Dodala, že tím romantické téma na jarní Florii nekončí.

"Na výstavě svatebních šatů budou moci načerpat inspiraci budoucí nevěsty, floristé budou mít zase možnost zúčastnit se soutěže o nejkrásnější svatební vazbu," doplnila manažerka výstavy Miroslava Ševčíková. Zamilované páry by neměly zapomenout na polibek pod kvetoucí třešní, budou mít rovněž příležitost zanechat svůj vzkaz na zdi lásky nebo se vyfotit u rozkvetlého srdce.

Výstaviště chystá i bohatý doprovodný program. "Na své si přijdou i příznivci motorismu nebo děti. První víkend u nás budeme vystavovat veterány, k vidění budou jak motocykly, tak auta. Skutečným lákadlem pak bude výstava tatrovek v čele s legendárním vozem Karla Lopraise," uvedla Ševčíková.

Pokud počasí dovolí, 1. až 3. května se uskuteční vyhlídkové lety v horkovzdušném balonu. Připraven je také hudební program. Kompletní informace lze nalézt na internetových stránkách výstaviště www.vystavistefloria.cz.

Výstaviště Floria, pojmenované po tradičních pěstitelských přehlídkách dříve konaných ve Věžkách na Kroměřížsku, hostilo jako první podzimní verzi těchto výstav v roce 2012. Letos na jarní etapu naváže letní, která se koná 27. až 30. srpna, a podzimní pořádaná 8. až 11. října. Kromě toho výstaviště chystá program na Vánoce a prodejní výstavy drobného zvířectva a okrasného ptactva. Sezonu zahájila výstava věnovaná myslivosti, rybářství a včelařství.

 

banner right