banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Zpravodajství

Brněnská zoo otevřela v centru města ekologické středisko

Brněnská zoo otevřela v centru města ekologické středisko

Brno 10. července (ČTK) - Brněnská zoologická zahrada nechala zrekonstruovat památkový objekt pod hradem Špilberkem, který byl kdysi jeho součástí, a otevřela v něm své středisko ekologické výchovy. Projekt obnovy této budovy, tzv. Hlídky, přišel na 35 milionů korun. Z větší části jej zoo hradila z dotací EU, zbytek zaplatilo Brno. Vznikl tak objekt pro ekologické vzdělávání školáků, který zároveň poslouží i jako centrum pro matky s dětmi, řekl dnes ČTK ředitel zoologické zahrady Martin Hovorka.

Budovu si zoo převzala v dezolátním stavu. Její obnova proto trvala bezmála 2,5 roku. Zahrada sídlí na Mniší hoře v městské části Bystrc, tedy zcela mimo centrum. Vytvořením centra Hlídka získala zahrada přímo v centru Brna své detašované pracoviště.

"Doufáme, že si v něm budeme vychovávat své návštěvníky a především trvalé příznivce. Připravujeme pro ně výstavy, besídky výukové programy. Děti budou do centra chodit do ekologických kroužků. Budou se v něm konat příměstské tábory," uvedl Hovorka.

Brněnskou zoo navštívilo loni přes 270.000 lidí. Zájem o ni vzrůstá. Chová 800 zvířat zhruba 200 živočišných druhů. Jejím lákadlem jsou lední i kamčatští medvědi, tygři sumaterští, levharti cejlonští a expozice Tropické království.

Foto: www.zoobrno.cz

banner right