banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Tipy pro vás

Recept na tento víkend - Jelení hřbet na rozmarýnu a jalovci

Recept na tento víkend - Jelení hřbet na rozmarýnu a jalovci

Suroviny

Jelení hřbet, sůl, černý pepř, jalovec, červené víno, olivový olej, rozmarýn, petržel, mrkev, pažitka, brambory, máslo, mléko, jedlé kaštany, zvěřinový demi glace, hořká čokoláda 70%

Pracovní postup

Jelení hřbet naložte do směsi oleje, červeného vína, soli, pepře, jalovce a rozmarýnu. Ze všech stran opečte na pánvi a dejte dopéct do trouby na režim horký vzduch 160°C - cca 15 minut. Do pánve přilijte předem připravenou omáčku demi glace, provařte a nakonec přidejte kousek čokolády. 

Kořenovou zeleninu, oloupejte, nakrájejte na pravidelné hranoly, uvařte v osolené vodě a svažte pažitkou. Před expedicí opečte na oleji. Bramborovou kaši uvařte dle tradiční receptury a přidejte do ní spařené jedlé kaštany nasekané na hrubo.

 

banner right
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tímto souhlasíte. Rozumím