Pečené prso z koroptve, omáčka z madeiry, petrželové pyré, pomalu pečená baby petržel, ragů z růžičkové kapusty

Pečené prso z koroptve
- Prso z koroptve na kosti 4x
- Sůl
- Pepř
Prsa na kosti okořeníme a opečeme na pánvi ze všech stran. Poté dáme dopéct do trouby na 140°C asi na 3 minuty a dáme na 10 minut odpočinout. Poté prso odkrojíme od kosti. Pečením na kosti získá maso lepší chuť.
Omáčka z madeiry
· Stehna z koroptve 4x
· Mrkev 30g
· Řapíkatý celer 30g
· Šalotka 30g
· Madeira 500ml
· Máslo 80g
· Drůbeží vývar 500ml
Stehna si nasekáme na malé kousky a opečeme v kastrůlku do zlatava. Přidáme zeleninu a vše pomalu restujeme do hněda. Kastrol potom deglazujeme madeirou, tu svaříme na polovinu a potom přilejeme drůbeží vývar. Omáčku pomalu vaříme asi 2 hodiny, vycedíme a svaříme na požadovanou hustotu. Do hotové omáčky zašleháme čerstvé máslo.
Pomalu pečená baby petržel
· Baby petrželový kořen 400g
· Máslo 50g
· Slunečnicový olej 20ml
Máslo rozpustíme v oleji a začneme na něm pomalu opékat petržel, kterou posolíme. Opékáme velice pomalu a dlouho než bude petržel měkká.
Petrželové pyré
· Petržel 200g
· Máslo 50g
· Drůbeží vývar 100ml
· Smetana 50ml
Petržel nakrájíme na malé plátky a dáme vařit do vývaru se smetanou doměkka. Poté petržel rozmixujeme a přidáme máslo. Dochutíme solí.
Ragout z růžičkové kapusty
· Růžičková kapusta 100g
· Drůbeží vývar 50g
· Slanina 50g
· Máslo 10g
Kapustičky si zblanšírujeme. Slaninu vyškvaříme a zalejeme trochou drůbežího vývaru. Vývar skoro celý vyvaříme a zamontýrujeme máslem. V emulzi prohodíme zblanšírované kapustičky a dochutíme