banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Tipy pro vás

Pečené prso z koroptve, omáčka z madeiry, petrželové pyré, pomalu pečená baby petržel, ragů z růžičkové kapusty

Pečené prso z koroptve, omáčka z madeiry, petrželové pyré, pomalu pečená baby petržel, ragů z růžičkové kapusty

Pečené prso z koroptve

  • Prso z koroptve na kosti 4x
  • Sůl
  • Pepř

 

 

 

 

 

            Prsa na kosti okořeníme a opečeme na pánvi ze všech stran. Poté dáme dopéct do trouby na 140°C asi na 3 minuty a dáme na 10 minut odpočinout. Poté prso odkrojíme od kosti. Pečením na kosti získá maso lepší chuť.

Omáčka z madeiry

·         Stehna z koroptve 4x

·         Mrkev 30g

·         Řapíkatý celer 30g

·         Šalotka 30g

·         Madeira 500ml

·         Máslo 80g

·         Drůbeží vývar 500ml

            Stehna si nasekáme na malé kousky a opečeme v kastrůlku do zlatava. Přidáme zeleninu a vše pomalu restujeme do hněda. Kastrol potom deglazujeme madeirou, tu svaříme na polovinu a potom přilejeme  drůbeží vývar. Omáčku pomalu vaříme asi 2 hodiny, vycedíme a svaříme na požadovanou hustotu. Do hotové omáčky zašleháme čerstvé máslo.

Pomalu pečená baby petržel

·         Baby petrželový kořen 400g

·         Máslo 50g

·         Slunečnicový olej 20ml

             Máslo rozpustíme v oleji a začneme na něm pomalu opékat petržel, kterou posolíme. Opékáme velice pomalu a dlouho než bude petržel měkká. 

Petrželové pyré

·         Petržel 200g

·         Máslo 50g

·         Drůbeží vývar 100ml

·         Smetana 50ml

            Petržel nakrájíme na malé plátky a dáme vařit do vývaru se smetanou doměkka. Poté petržel rozmixujeme a přidáme máslo. Dochutíme solí.

Ragout z růžičkové kapusty

·         Růžičková kapusta 100g

·         Drůbeží vývar 50g

·         Slanina 50g

·         Máslo 10g

     Kapustičky si zblanšírujeme. Slaninu vyškvaříme a zalejeme trochou drůbežího vývaru. Vývar skoro celý vyvaříme a zamontýrujeme máslem. V emulzi prohodíme zblanšírované kapustičky a dochutíme

banner right