banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Tipy pro vás

Nenechte si ujít Národní výstavu myslivosti a Národní výstavu hospodářských zvířat na brněnském výstavišti

Nenechte si ujít Národní výstavu myslivosti a Národní výstavu hospodářských zvířat na brněnském výstavišti

Brno 26. června (ČTK) - Na brněnském výstavišti včera začaly zemědělské veletrhy Národní výstava hospodářských zvířat, Biomasa a také první ročník Národní výstavy myslivosti. O víkendu se přidá ještě výstava chovatelských potřeb Propet a chovatelské výstavy psů a koček. Pořadatelé upozorňují, že pro veřejnost sice bude připraven program pro rodiny, veletrhy jsou však zaměřené více pro odborníky.

Na národní výstavě hospodářských zvířat letos lidé mohou vidět vystavených téměř 800 zvířat, převážně skotu a koní. V pavilonu P bude každý ze čtyř dnů věnovaný některému druhu zvířat. Ve čtvrtek to bude den chovatelů masného skotu, v pátek se představí dojný skot a prasata, v sobotu ovce a kozy a v neděli koně. Letos se veletrhu účastní 277 chovatelů.

Na výstavišti se uskuteční i veletrh Biomasa, která provede zájemce nejnovějšími technologiemi pro využití obnovitelných zdrojů energie.

Pro zábavu bude určená například volná plocha K, kde bude umístěný westernový ranč. Budou se zde předvádět zvířata, výcvik a péče o ně. V neděli bude pro děti přichystaný den s koňmi. Na výstavišti bude za čtyři dny k vidění 5000 zvířat.

Výstaviště bude otevřené od 09:00 do 18:00, v neděli do 16:00, Vstupenka stojí na místě 170 korun, online ji lze zakoupit za 100 korun.

 

banner right