banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Tipy pro vás

Jednuška Blaser K95

Jednuška Blaser K95

Model Blaser K95 je exklusivní provedení jednušky, zbraně skutečných "šlechticů" zeleného cechu. Samozřejmě ve srovnání s klasickou opakovací kulovnicí - Blaser R8, ji chybí možnost rychlé opakované druhé rány, ale všichni kdo se věnujeme myslivosti víme, že pokud musím při lovu dát druhou ránu, je to vždy chyba. A úspěšnost druhé rány, pokud není dostřelná, je velice nízká.

Jednuška Blaser K95 má dřevěné části vyrobeny z dřeva kvality 3 až 9, podle volby svého majitele. Precizní olejová úprava povrchu - až 7 nátěrů, je samozřejmostí. Mírně zaoblený tzv. "prasečí hřbet pažby" dává zbrani klasický nádech, ten umocňuje dvojitá bavorská lícnice, pistolová rukověť i středová úchopová část předpažbí je zdobena "Blaser rybí kůží", předpažbí je zakončeno tulipánovitým nosem v provedení tmavé ebenové dřevo. technické řešení mechanismu zbraně využívá několik originálních technických řešení Blaser:

1) blokový závěr Blaser s pozlaceným povrchem, garantuje absolutní jistotu shodných parametrů vystřelené rány

2) pojistný systém pracuje s využitím Blaser řešení, kdy zajištění nebo odjištění systému je dáno deaktivací nebo aktivací spoušťového mechanismu pohybem jezdce pojistky

3) sedlová montáž Blaser je vždy fixována ke hlavni, nastřelení zbraně se výměnou hlavně nemůže měnit

 

Některé prvky přirozené ergonomie, které jsme vyzdvihovali u kulovnice Blaser R8 zde chybí, ale přesto kdo vezme kulovnici K95 Blaser do ruky, zkusí s ní zamířit a vystřelit, řekne - "ANO to je partner na kterého se mohu vždy spolehnout". A záleží jen na mě, zda uspěji nebo neuspěji.

 

Více na www.kozap.cz 

 

banner right