banner top
WM Hunting logo

Česká republika

Header image

Tipy pro vás

Doporučujeme - Jelení hřbet, ragů a sladké brambory

Doporučujeme - Jelení hřbet, ragů a sladké brambory
  • Suroviny

jelení hřbet, jelení krk, červené víno, mrkev, petržel, celer, cibule, rozmarýn, sladké brambory (batáty), smetana ke šlehání 33%, máslo, krupice, mléko, vejce, červené zelí, cukr, zeleninový vývar, masový vývar

 

  • Postup

Jelení hřbet očistíme a ochutíme solí a pepřem. Při podávání opečeme na oleji spolu s bylinkou a česnekem. Z každé strany pečeme 3min. dle velikosti.

  • Jelení ragů

Jelení krk očistíme a nakrájíme na požadované tvary. Orestujeme na oleji a vyjmeme z pánve. Ve stejné pánvi orestujeme cibuli s kořenovou zeleninou, přidáme rozmarýn a jalovec.

Zalijeme červeným vínem a svaříme. Poté vložíme zpět maso a zalijeme masovým vývarem. Dusíme doměkka. Omáčku vycedíme a maso si uchováme. Omáčku svaříme do požadované konzistence. Při podávání vrátíme maso do omáčky.

 

  • Pyré ze sladkých brambor

Brambory upečeme ve slupce (160C-1.30h) a poté oloupeme. Brambory propasírujeme a vmícháme smetanu spolu s máslem. Dochutíme solí.

 

  • Krupicové noky

Mléko s máslem přivedeme k varu a vmícháme krupici. Mícháme tak dlouho dokud se nám krupice lehce nepřichytí na dně. Poté necháme vychladnout. Do krupicové směsi přidáme vejce, dochutíme solí. Vytvarované noky vaříme v osolené vodě.

 

  • Červené zelí

Zelí si nakrájíme na tenké plátky. Z bílého cukru si připravíme světlý karamel a přidáme zelí. Zalijeme červeným vínem s červeným octem a necháme zredukovat. Poté zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme doměkka.

 

Antonín Bradáč

banner right